Sistem Tidak Seimbang Versus Seimbang

Seimbang

Sistem pengiraan kad seimbang adalah sistem di mana nilai titik yang diberikan kepada kad mengimbangi. Maksudnya, anda mempunyai nilai negatif sebanyak nilai positif. Apabila anda mengira seluruh dek menggunakan sistem yang seimbang, anda memulakan kiraan berjalan anda pada sifar. Anda menjangkakan jumlah larian anda akan menjadi sifar. Sekiranya anda tidak mencapai angka sifar, maka anda telah salah mengira. Sistem seimbang tertua dan paling popular dalam sistem Hi / Lo.

Kelemahan sistem yang seimbang ialah anda mesti membahagikan kiraan berjalan dengan bilangan geladak  downlaod mega888 apk on here !! yang tersisa untuk mendapatkan kiraan “benar”. Anda bertaruh mengikut jumlah sebenar. Sebarang nilai positif dalam jumlah sebenar menunjukkan kelebihan bagi pemain. Semakin tinggi kiraan positif, semakin baik kelebihannya. Mengira kiraan benar memperkenalkan dua langkah tambahan. Yang pertama, anda mesti melakukan pembahagian pada kiraan berjalan sepanjang masa, di kepala anda. Dua, anda mesti mengira jumlah dek yang tersisa di kasut dengan tepat.

Bagaimana anda mengira jumlah geladak yang tersisa di kasut? Pertama, anda mesti mengetahui jumlah geladak yang dimulakan oleh peniaga. Kedua, anda mesti menganggarkan dengan tepat jumlah geladak di timbunan buangan. Anda berlatih menganggarkan jumlah geladak dengan melihat setumpuk kad menghadap ke bawah. Setelah berlatih, anda harus mahir mengira jumlah kad dalam timbunan. Akhirnya, anda tolak baki geladak dari bilangan geladak awal untuk mencari geladak yang tersisa di kasut.

Bunyi seperti terlalu banyak untuk dilakukan? Bayangkan melakukannya sambil berusaha membuat kiraan yang tepat. Plus, anda mempunyai peniaga yang mondar-mandir permainan dan dia tidak akan menunggu anda melakukan anggaran dan pembahagian.

Nasib baik, ada sistem yang tidak seimbang. Sistem tidak seimbang adalah sistem di mana nilai titik tidak seimbang. Apabila anda mengira seluruh dek dengan sistem yang tidak seimbang (dan mula berjalan pada sifar), anda tidak akan mengakhiri sifar. Contoh sistem yang tidak seimbang termasuk Kiraan Tujuh Merah dan Kiraan KO.

Sebilangan besar sistem yang tidak seimbang bermula dari “Initial Running Count” atau IRC. Bermula pada IRC selain sifar bermaksud bahawa sistem yang tidak seimbang akan berakhir pada sifar. Menggunakan IRC juga bermaksud bahawa sifar adalah titik pangsi di mana kemungkinan berubah untuk memihak kepada pemain. Menggunakan IRC menjamin bahawa kiraan positif masih menunjukkan kelebihan pemain.

Kelebihan utama sistem yang tidak seimbang ialah anda tidak perlu mengubah kiraan berjalan menjadi kiraan benar. Sistem yang tidak seimbang menghilangkan anggaran pembahagian dan dek pengiraan yang seimbang.

Kelemahannya ialah sistem yang tidak seimbang mengorbankan beberapa ketepatan untuk mencapai kesederhanaan. Kita mesti ingat bahawa sistem sederhana yang dihitung dengan betul lebih baik daripada sistem yang kompleks yang dikira dengan tidak betul.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *